Onze paarden

Onze paarden

Bijna alle paarden van stal Huijberts zijn door het team zelf beleerd en opgeleid. Danièlle houdt zich, met ondersteuning van Chris, bezig met het zadelmak maken en beleren onder het zadel. Siem houdt zich bezig met het aangespannen rijden van de paarden. De paarden worden regelmatig meegenomen naar verschillende paardensportactiviteiten in de omgeving. Naast dressuurtrainingen en longeren gaan de paarden lekker mee op buitenrit en wordt er bij de plaatselijke rijvereniging af en toe een sprongetje gemaakt.

Sultan

Deze topper is betrouwbaar en veelzijdig. Sultan (1999, kwpn-tuiger) is bij stal Huijberts actief geweest in de mensport en de dressuursport. Gezien zijn leeftijd mag hij het nu wat rustiger aan doen, maar hij gaat nog graag mee voor de kar en op buitenrit. In de zomer is hij wekelijks te bewonderen met de West-Friese markt in Schagen.


Ribov(sky)

In opdracht beleerd en doorgereden, maar na overlijden van de eigenaar kwam deze once-in-a-lifetime-horse bij stal Huijberts terecht. Ribov (2001, trakehner) is, tegen alle verwachtingen in, Z2 startgerechtigd geworden. Gezien zijn leeftijd hoeft dat allemaal niet meer, maar je maakt hem zeker nog blij met dressuurtraining, buitenritten en een rondje voor de kar.


Fellowna

Deze knapperd is door Danièlle beleerd en regelmatig terug geweest voor training. In 2019 kwam ze bij stal Huijberts terecht en is ze haar opleiding begonnen. Fellowna (2012, E-pony) bleek aanleg te hebben voor de dressuursport en is nu met Danièlle actief in de Z-klasse. Daarnaast is ze ook populair bij de kinderen. Je maakt haar blij met buitenritten en heel veel aandacht.


Luna

Deze leuke kinderpony is in 2021 aan het paardenteam toegevoegd. Luna (2005, C-pony) is favoriet bij veel kinderen. Ze vindt het heerlijk om gepoetst en geknuffeld te worden. Op zaterdag gaat ze mee naar de ponyclubles en ook een buitenritje naast de fiets vindt ze leuk om te doen.


Dancer

Deze vrolijke B-pony is gevonden op een online veiling. In januari 2022 is Dancer bij stal Huijberts terecht gekomen om Luna te ondersteunen bij de paardenervaringen. Dancer (2001, welsh-pony) houdt van aandacht en is altijd blij als hij mee mag. Ook Dancer gaat op zaterdag mee naar de ponyclubles.


Blitz

Dit is de baby van stal. Blitz (2018, kwpn x fries) is door Siem zelf gefokt. Danièlle traint hem onder het zadel en Siem zal hem uiteindelijk voor de kar gaan beleren. Je maakt hem blij met aandacht en een lekkere poetsbeurt. Blitz vindt het heerlijk om op buitenrit te gaan, maar ook in de rijbak laat hij zich van zijn beste kant zien.


Indy

Deze leuke merrie is in september 2022 toegevoegd aan het paardenteam van Stal Huijberts. Indy (2013, kwpn) had al een tijdje niets meer gedaan en is door Danièlle opgepakt onder het zadel. Siem houdt zich bezig met de training van Indy voor de kar. Ondertussen heeft Indy haar eerste aangespannen wedstrijden gelopen en zelfs al prijzen gewonnen.

Joe

Deze enthousiaste ruin is in februari 2023, via Stichting ’t Ros Beyaert, aan het paardenteam van stal Huijberts toegevoegd. Joe (2007, Ierse pony) wordt door Semmie onder het zadel gereden. Hij wordt blij van grondwerk en lange buitenritten. Op zaterdag gaat hij met Semmie naar de ponyclubles. Voor de kinderen is hij nog even te enthousiast en voorwaarts, maar wie weet komt dat nog in de toekomst.