Onze paarden

Onze paarden

Alle paarden van stal Huijberts zijn door het team zelf beleerd en opgeleid. Danièlle houdt zich, met ondersteuning van Chris, bezig met het zadelmak maken en beleren onder het zadel. Siem houdt zich bezig met het aangespannen rijden van de paarden. De paarden worden regelmatig meegenomen naar verschillende paardensportactiviteiten in de omgeving. Naast dressuurtrainingen en longeren gaan de paarden lekker mee op buitenrit en wordt er bij de plaatselijke rijvereniging af en toe een sprongetje gemaakt.

Sultan

Deze topper is betrouwbaar en veelzijdig. Sultan (1999, kwpn-tuiger) is bij stal Huijberts actief geweest in de mensport en de dressuursport. Gezien zijn leeftijd mag hij het nu wat rustiger aan doen, maar hij gaat nog graag mee voor de kar en op buitenrit. In de zomer is hij wekelijks te bewonderen met de West-Friese markt in Schagen.


Ribov(sky)

In opdracht beleerd en doorgereden, maar na overlijden van de eigenaar kwam deze once-in-a-lifetime-horse bij stal Huijberts terecht. Ribov (2001, trakehner) is, tegen alle verwachtingen in, Z2 startgerechtigd geworden. Gezien zijn leeftijd hoeft dat allemaal niet meer, maar je maakt hem zeker nog blij met dressuurtraining, buitenritten en een rondje voor de kar.


(Man in) Black

In eerste instantie kwam Black (2009, kwpn-tuiger) bij Stal Huijberts om Sultan te ondersteunen bij het aangespannen werk. Maar bij het beleren onder het zadel bleek hij ook veel aanleg te hebben voor de dressuursport. Ondertussen is hij met Danièlle actief in de Z-klasse van de dressuursport. Ook in de mensport met Siem doet hij het goed.


Fellowna

Deze knapperd is door Danièlle beleerd en regelmatig terug geweest voor training. In 2019 kwam ze bij stal Huijberts terecht en is ze haar opleiding begonnen. Fellowna (2012, E-pony) bleek aanleg te hebben voor de dressuursport en is nu met Danièlle actief in de M-klasse. Je maakt haar ook blij met buitenritten en heel veel aandacht.


Luna

Deze leuke kinderpony is in 2021 aan het paardenteam toegevoegd. Luna (2005, C-pony) wordt door Danièlle getraind aan de longe en is favoriet bij veel kinderen. Ze vindt het heerlijk om gepoetst en geknuffeld te worden. Een rondje naast de fiets vindt ze ook leuk om te doen.Blitz

Dit is de baby van stal. Blitz (2018, kwpn x fries) is door Siem zelf gefokt. Siem en Danièlle zullen hem zelf gaan beleren voor de kar en onder het zadel. Voorlopig mag hij nog even lekker van zijn jeugd genieten.