Onze paarden

Onze paarden

Bijna alle paarden van stal Huijberts zijn door het team zelf beleerd en opgeleid. Danièlle houdt zich, met ondersteuning van Chris, bezig met het zadelmak maken en beleren onder het zadel. Siem houdt zich bezig met het aangespannen rijden van de paarden. De paarden worden regelmatig meegenomen naar verschillende paardensportactiviteiten in de omgeving. Naast dressuurtrainingen en longeren gaan de paarden lekker mee op buitenrit en wordt er bij de plaatselijke rijvereniging af en toe een sprongetje gemaakt.

Sultan

Deze topper is betrouwbaar en veelzijdig. Sultan (1999, kwpn-tuiger) is bij stal Huijberts actief geweest in de mensport en de dressuursport. Gezien zijn leeftijd mag hij het nu wat rustiger aan doen, maar hij gaat nog graag mee voor de kar en op buitenrit. In de zomer is hij wekelijks te bewonderen met de West-Friese markt in Schagen.


Ribov(sky)

In opdracht beleerd en doorgereden, maar na overlijden van de eigenaar kwam deze once-in-a-lifetime-horse bij stal Huijberts terecht. Ribov (2001, trakehner) is, tegen alle verwachtingen in, Z2 startgerechtigd geworden. Gezien zijn leeftijd hoeft dat allemaal niet meer, maar je maakt hem zeker nog blij met dressuurtraining, buitenritten en een rondje voor de kar.


Fellowna

Deze knapperd is door Danièlle beleerd en regelmatig terug geweest voor training. In 2019 kwam ze bij stal Huijberts terecht en is ze haar opleiding begonnen. Fellowna (2012, E-pony) bleek aanleg te hebben voor de dressuursport en is nu met Danièlle actief in de M-klasse. Je maakt haar ook blij met buitenritten en heel veel aandacht.


Luna

Deze leuke kinderpony is in 2021 aan het paardenteam toegevoegd. Luna (2005, C-pony) wordt door Danièlle getraind aan de longe en is favoriet bij veel kinderen. Ze vindt het heerlijk om gepoetst en geknuffeld te worden. Een rondje naast de fiets vindt ze ook leuk om te doen.


Dancer

Deze vrolijke B-pony is gevonden op een online veiling. In januari 2022 is Dancer bij stal Huijberts terecht gekomen om Luna te ondersteunen bij de paardenervaringen. Dancer (2001, welsh-pony) houdt van aandacht en is altijd blij als hij mee mag.Blitz

Dit is de baby van stal. Blitz (2018, kwpn x fries) is door Siem zelf gefokt. Danièlle is nu bezig met het beleren onder het zadel en Siem zal hem uiteindelijk voor de kar gaan beleren. Gezien zijn leeftijd mag hij het rustig aan doen en nog even lekker van zijn jeugd genieten.


Indy

Deze leuke merrie is in september 2022 toegevoegd aan het paardenteam van Stal Huijberts. Indy (2013, kwpn) had al een tijdje niets meer gedaan en wordt nu door Danièlle opgepakt onder het zadel. Siem houdt zich bezig met de training van Indy voor de kar.